Händer i november

Månaden domineras förstås av Junior Eurovision. Men det är också nu som pricken över i sätts angående den kommande Melodifestivalen.

Vis av historiken har vi utsett tisdag 26 november till den dag då SVT avslöjar samtliga uttagna bidrag. Låtar, artister och i vilka deltävlingar de ska igenom presenteras på en presskonferens. Observera att datumet inte bekräftats, presentationen kan bli av såväl tidigare som senare.

Det verkar som det varit ovanligt trögt att få fram vilka artister som kan vara aktuella för nästa års Mello. Hittills har Aftonbladet kunnat nämna sju:

     1.   Amanda Aasa Dernbrandt  (P4 Nästa)
     2.   Carola
     3.   Victor Crone
     4.   Hanna Ferm
     5.   Jakob Karlberg
     6.   The Mamas
     7.   Albin Johnsén
     8.   Suzi P

Den 8:e är sista dagen att skicka in bidrag till finländska uttagningen "UMK", och den 25:e ska Bulgariens internt valda artist till ESC 2020 avslöjas. I november börjar det också hända saker som rent allmänt har med Eurovision att göra.

Efter att ha fått veta slogan kan vi förvänta oss tema och logotype. Kanske även programledarna avslöjas samtidigt som EBU släpper den officiella deltagarlistan på hur många som kommer att delta. Blir det 41, 42 eller överraskande nog 43 i Rotterdam?

Dessa frågetecken kan mycket väl komma att rätas ut under den här månaden. Det är inga antaganden tagna från ingenstans utan bygger på hur det sett ut tidigare år.

Junior ESC 2019 all over the place!

Så är det, junior, junior och åter junior. Det som maj är för ESC är november för JESC. Fram till finalen i Polen den 24:e blir det uppladdning, uppsnack, invigning, startordning, repetitioner och annat.

Alla unga tävlande ska vara på plats i Polen den 17:e. Dagen efter äger invignings- och välkomstpartyt rum i Katowice. I den vevan drar också repetitionerna i Gliwice Arena igång.

Kan ESCsveriges omröstning förutspå hur det kommer att gå? Rösta till och med den 23:e. Vem tycker du borde vinna?

Detta var något av det vi i nuläget vet är på gång. Fler dagsaktuella händelser dyker som vanligt upp.

Kommentarer