Inget mer svenskgäng bakom Cyperns bidrag?

120 låtar ska tv-bolaget CyBC ha fått in. Det talar för att det kommande ESC-bidraget får en annan kompositör än svensk-grekiske Alexander Papaconstantinou.

"Alex P" som han kallas har i samarbete med andra svenskar legat bakom de senaste årens cypriotiska låtar i Eurovision. Det har gått väldigt bra minst sagt. 13:e plats i år genom Replay med Tamta och Fuego framförd av Eleni Foureira förra året. Hon kom tvåa efter segrarinnan Netta från Israel.

Nu hör vi från ogaegreece.com att 120 låtar skickats in till den så småningom internt utsedda artisten. Vem det är vet CyBC antagligen redan nu men kanalen har hittills varit duktig på att inte avslöja nåt om saken.

Såväl artist och låt har på senare tid valts internt. Något större intresse för inskickade låtar har inte funnits utan Cyperns tv har nöjt sig med att presentera ett så kallat färdigt paket. Vid dessa tillfällen har artisten och låten hört samman från början. Detta ser det ut att bli skillnad på nästa år där den förutbestämda artisten får flera låtar att välja bland.

Kommentarer