Moldaverna brukar vara sena

Det var först vid den här tiden förra året som tv-bolaget TRM bekräftade att de skulle delta i ESC 2019 i Israel. Beskedet kom 7 november för att vara exakt. Så även om det hittills varit knäppt tyst från moldavisk horisont ska man nog inte dra några förhastade slutsatser.

Skulle de bestämma sig för att inte vara med i Rotterdam vore det en överraskning av stora mått. Nej, troligtvis kommer ett klargörande från TRM vilken dag som helst, de är alltid sena i starten.

Inför årets Eurovision gick det att skicka in bidrag till den nationella uttagningen "O Melodie Pentru Europa" ända fram till mitten av januari.

Moldavien har sedan ESC-premiären 2005 aldrig hoppat av utan deltagit i både med- och motgång troget varje år. Kan under 2020 fira 15-årsjubileum och skicka iväg bidrag nummer 16 till Eurovision.

I år avgjordes "O Melodie Pentru Europa" den 2 mars och det var Anna Odobescu som vann med balladen Stay. I Tel Aviv gick bidraget inte vidare och med en 30:e plats av 41 blev Moldavien utan finalplats för första gången på tre år.

Kommentarer