Estniska Laura hoppas på hat trick

Laura Põldvere har siktet inställt på att få representera Estland i ESC en tredje gång. Hon är i varje fall klar för nästa års nationella uttagning "Eesti Laul".

TV-bolaget EER har publicerat hälften av de bidrag som ska tävla och där återfinns bland andra Laura Põldvere med en låt som heter Break Me. Närmast väntar första deltävlingen 13 februari med chans på en plats i finalen den 29:e samma månad.

Laura är därigenom redo för sin sjunde estniska uttagning. Förutom att ha kommit tvåa 2016 med Supersonic har hon vunnit två gånger. Dock utan att ha nått några framskjutna placeringar i Eurovision.

Tippad att åtminstone nå finalen var Laura och Koit Toome 2017 i Kiev med den riktigt schlagersmöriga Verona. Men så blev det inte alls, i semin var duon på behörigt avstånd från att nå finalen och de slutade på en sammanlagd 32:a plats av 42.

Första tillfället Kiev arrangerade 2005 var Laura också där, då som en av flera i tjejgruppen Suntribe framförandes låten Let's Get Loud. Det gick om möjligt ännu sämre, ingen finalplats utan istället 34:e plats av 39.

I Eurovisionfinal har dock Estland varit de senaste åren, 20:e plats i Tel Aviv och 8:e plats i Lissabon.

Estland i ESC  ⇨

"Eesti Laul" består av 24 bidrag fördelade på två deltävlingar varav 12 röstas vidare till finalen. Alla låtar släpps för lyssning sista november.


Kommentarer