Två veckor till Israels uttagning startar

Årets värdland är redo köra igång en ny säsong av uttagningen "HaKokhav HaBa L'Eurovizion" (Next Star for Eurovision). Premiär om bara två veckor, 23 november närmare bestämt.

Två program i veckan på tv-kanalen Keshet 12 med auditions och artistträningar följs upp av deltävlingsliknande omgångar där de tävlande ställs mot varandra i dueller. Efter att den ena deltagaren efter den andra slagits ut kommer det återstå fyra artister som kvalificerat sig till finalen. Då är vi antagligen framme i februari.

Den artist som vunnit representerar Israel i Eurovision och det vanligaste har varit att låten kommit några veckor senare och utsetts internt. Men nästa år planeras en särskild låtuttagning för vinnaren. På det sättet ges tittarna möjlighet att också påverka valet av låt. Artist och låt blir alltså två separata uttagningar i kommande "HaKokhav HaBa L'Eurovizion".

Israel i ESC  ⇨ 

Årets upplaga vanns i februari av Kobi Marimi men det dröjde till mars innan hans internt utsedda låt Home avslöjades. På hemmaplan i Tel Aviv resulterade det i 23:e plats.

Kommentarer