Tanken bakom ESC-temat

På nederländska tv-bolagets webbsida Songfestival.nl utvecklas och förklaras Eurovision-loggan närmare.

Idén bakom den framtagna logotypen illustreras av AVROTROS, en av tre tv-kanaler som delar på 2020 års värdskap i Rotterdam. Alla 41 deltagande länders debutår i tävlingen är markerade och skapar genom sina flaggor en färgrik nästan stjärnuddig symbol.

Ett tema som i modifierad form användes i ESC 1970, 1976 och 1980 när Nederländerna också arrangerade.
Läs också:  ESC - logga & tema  ⇨
Designen följer det karaktäristiskt nederländska: minimalism, experimentellt och innovativt. Det berättar en historia, är färggrant, festligt och inte minst viktigt, vida användbart. ❠  Sietse Bakker, exekutiv tävlingsproducent för ESC 2020 
På Eurovision.tv - EBU:s officiella officiella ESC-portal - har temat börjat att tillämpas. Där finns också fler exempel på hur designen kan användas. En spårvagn målad efter temat, kaffekoppar, halsdukar och klistermärken. 

På något sätt förs tankarna till en solfjäder, en ovanligt färgglad sådan. Låt oss gissa att denna skapelse av CLEVER FRANKE kommer att synas i bild när ländernas bidrag presenteras.

Då i semifinalerna och finalen förvandlad till respektive nations färger allt efter flaggans utseende. Sverige till exempel:


Kommentarer