Resultat från tidigare juniorröstningar

Medan omröstningen inför årets Junior Eurovision pågår kan vi här spana in hur det gick i några av tidigare års röstningar. Inledningsvis handlar det om 2011.

ESCsveriges åtta år gamla "Poll" sa att det ryska bidraget skulle ligga bäst till för segern. Sveriges Erik Rapp spåddes en andra plats medan Nederländerna blev trea.

I själva tävlingen var det Georgiens låt Candy Music som vann, i röstningen hamnade den relativt långt ner på 8:e plats. Här var man alltså långt från det riktiga resultatet, vilket också får sägas gälla Sverige som kom 9:a. Däremot var omröstningen inte helt fel ute beträffande två andra nationer.

Ettan Ryssland blev i verkligheten 4:a och trean Nederländerna slutade på 2:a plats.

Året efter gav omröstningen följande resultat:
2012 tippades rysk vinst ännu en gång, följda av Israel och Georgien på delad silverplats. Svenska Lova Sönnerbo kom sjua i röstningen. Den som till slut vann tävlingen var dock Ukrainas låt Nebo, bara 9:e plats av 12 om ni fått bestämma!

Helt rätt hade ESCsveriges röstande om Georgien som faktiskt kom just tvåa. Ryssland blev fyra och Sverige sexa.

Dags att hoppa fram några år, till 2017:
Nederländerna, Australien och Vitryssland var er topptrio för två år sen. Och närmre det riktiga resultatet går knappast att komma. I tävlingen hamnade Australien 3:a, Nederländerna 4:a och Vitryssland 5:a. Ryssland vann och de hade ni femma, godkänt!

Värre var det med Georgien som röstningen placerade på nionde plats fast de kom 2:a i detta års upplaga som hölls i just Georgien.

Omröstningen 2018:
Frankrike, Ukraina och Albanien var de tre i topp förra året. Om vi säger att ni hade Polen som fyra förstår de flesta att ni direkt hade på känn vad som komma skulle i själva tävlingen.

Tre av de fyra länder ni hade i topp hamnade också där på riktigt. Polen segrade före Frankrike på 2:a plats och Ukraina på 4:e. Den röstningen helt missade var Australien som kom 3:a. Albanien blev också fel, trea hos oss men i tävlingen först på 17:e plats av 20.

Glöm nu inte att säga din mening i årets omröstning! Vem borde vinna JESC 2019?

Kommentarer