Kampanj för att få med Andorra igen

En namninsamling pågår som när målet är nått ska översändas till det andorranska parlamentet.

Målet är 1 500 underskrifter, när vi sent på fredagskvällen tittade till namnlistan "Andorra in Eurovision 2021"change.org hade 1 312 signerat.

En liknande kampanj för fem år sedan misslyckades dock. Då var förhoppningen 1 000 underskrifter men det blev bara 55. Denna gången verkar det dock vara mer organiserat. I spetsen för att tv-bolaget RTVA ska få de ekonomiska medel som krävs går Andorras senaste representant i Eurovision.

Susanne Georgi heter hon och tävlade i Moskva 2009 med La teva decisió. Låten gick inte till final utan hamnade på en sammanlagd 37:e plats av 42.

Andorra deltog i ESC sex gånger 2004-2009 men klarade aldrig av att ta sig vidare.

Utan några som helst framgångar drogs tv-kanalens Eurovisionbudget in av politikerna. RTVA såg sig tvingat att lämna 2010 och sedan dess har de hållt sig undan.

Susanne Georgi säger att pengar inte längre är något problem. Hon har själv ordnat med finansieringen genom en utländsk sponsor. Det ska vara pengar som räcker till att skicka ett bidrag till nästa års ESC i Rotterdam. Susanne är beredd att ta på sig rollen som tv-kanalens delegationsansvarig.

Kampanjen pågår nu som mest under mottot #WeCanDoThisAndorra och #MyFight

Återstår att se om allt detta räcker för att få Andorra att återvända till Eurovision Song Contest igen. Skulle det bli så 2021 är det bara att gratulera och välkomna dem tillbaka efter 12 års bortavaro.

Kommentarer

  1. What is the price for spa resorts in USA this weekend?
    Nightly rates for spa resorts in USA are starting from $149 this weekend.
    Price estimates were calculated on July 9, 2020. See the latest prices.
    Prices are the average nightly price provided by our partners and may not include all taxes and fees. Taxes and fees that are shown are estimates only. Please see our partners for more details.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar