Händer härnäst

Denna månad April brukar beskrivas som en mellanmånad i ESC-världen. Så ser inte ESCsverige det.

Årets Eurovision ligger ganska tidigt på året med de första repetitionerna 1 maj. Det betyder att de flesta artister ger sig av till Kiev redan i slutet av april.

Hela månaden präglas av att få scenen på plats. Bygget av scenen i Ukrainas huvudstad Kiev, och förberedelserna för övrigt, pågår för fullt och ska gå att följa på svenska M&M Production

Annars präglas månaden av en rad förfester. Närmast till ligger "London Eurovision Party" och därefter "Israel Calling" i Tel Aviv på onsdag, "Eurovision In Concert" i Amsterdam den 8:e, "Eurovision Pre-Party i Madrid" den 15:e samt "Moscow Eurovision Party" den 21:a.

Vi vet också att det pågår arbeten i Kiev för att få exempelvis "Eurovision Village" på plats. Ni kanske minns Kungsträdgården i Stockholm senast.

Nu är det Kreshtjatyk-platsen (bilden) som gäller. Det är egentligen en långsträckt gata som ligger mitt i centrala Kiev. Under april är det fullt pådrag, ingen mellanmånad precis. Kanske får vi också svar om Rysslands medverkan?!

Sedan glömmer vi förstås inte heller att april brukar vara månaden för bedömningar av ESC-bidragen. I år har SVT lagt ner sitt "Inför ESC", därför håller vi oss till norska NRK och deras "Adresse Kiev" som startar den 17:e. Dessutom kör svenska YLE i Finland "De Eurovisa", här saknas ännu exakta sändningsdatum - men det kommer snart.

Kommentarer