Oddsen före repen

En sista koll Innan repetitionerna börjar på söndag tar vi oss en titt på vad spelbolagen säger.

I toppen har det i stora drag sett likadant ut ganska länge. Italien är den stora favoriten följt av Bulgarien och Sverige med de i genomsnitt tredje lägsta oddsen.

Men när väl repetitionerna sätter igång och pågått ett tag brukar det alltid röra sig upp eller ner för ett lands bidrag. Därför läser ESCsverige av vad oddsen säger en sista gång innan repen drar igång inne i IEC-arenan i Kiev.


Det blir intressant att återkomma om någon vecka drygt och se om det skett någon förändring. Att både Bulgarien och Portugal ser ut att göra sin bästa ESC-insats någonsin är något som spelbolagen kallt räknar med. Likaså att Italien vinner för första gången på 27 år.

Sverige hamnar åter på pallen medan övriga nordiska länder ligger en bit bakom. Danmark på 13:e, Finland på 17:e, Norge på 23:e och Island på 25:e plats. San Marino och Slovenien är årets verkliga högoddsare. Sätter man en slant på att någon av dem ska vinna finns stora pengar att tjäna.

Detta är ställningen på Oddschecker.com den 26 april. Vi återkommer och jämför med hur det ser ut när repetitionerna väl har inletts och artisterna börjat bli lite varma i kläderna.

Kommentarer