Nu kommer artisterna

Kiev Den här veckan anländer de första ESC-artisterna till den ukrainska huvudstaden.

Det handlar i första hand om de deltagare som inleder repetitionerna på söndag morgon. De ankommer Kiev i veckan. Robin Bengtsson är en av dem.

International Exhibition Centre och scenen där inne står klar. Det börjar dra ihop sig för Eurovision Song Contest 2017 på allvar. Artisterna är som vanligt inte ensamma utan har med sig en hel delegation från respektive lands tv-bolag.

International Exhibition Centre
Vi vet att repeterandet drar igång vid 9-tiden på morgonen kommande söndag. Bidrag från nio länder i första semifinalen intar scenen under söndagen. Vilka dessa är har vi tidigare berättat om i artikeln "På scenen sista april"

ESCsverige skulle nog vilja säga att årets ESC med sina tävlingar drar igång den här veckan. Det brukar alltid vara så när artisterna börjar anlända till värdstaden.

Repetitionerna är av stor betydelse. Först då går det att avgöra vad artisterna går för. Sveriges Robin har framfört sin låt live i en nationell uttagning. Men hur är det med de som utsetts internt utan tävlan? Belgiens Blanche, Bulgariens Kristian och Makedoniens Jana är några sådana exempel.

Hittills har vi bara sett deras flashade videor där de mimar. Men hur låter de live - egentligen? Oddsen brukar alltid röra sig kraftigt åt det ena eller andra hållet när repen väl har inletts.

Vi bevakar förstås det mesta som händer nu när avgörandet närmar sig - häng med!

Kommentarer