Vinner Italien?

Rom 2018? Favorit hos både spelbolagen och fansen. Blir det en italiensk promenadseger i år?

Allt sedan Occidentali's Karma med Francesco Gabbani för snart två månader sedan vann festivalen i Sanremo har bidraget varit favorittippat. Men kommer det att hålla hela vägen?

Senast oddsen skvallrade om ett bra resultat för Italien var 2015, men då fick Grande Amore med Il Vole hela tiden finna sig i att ligga tvåa. Före sig hade de allt som oftast en viss Herr Zelmerlöw!

Den här gången är det skillnad, Francesco Gabbani har ohotat toppat hos spelbolagen sedan mitten av februari. Olika omröstningar på nätet och ESC-fansen håller också de flesta Italien högst upp i resultatlistan - åtminstone hittills. Det kan säkert komma att ändra sig när repetitionerna sätter igång i Kiev.

Toto Cutugno
Skulle det gå hela vägen för redan finalklara Italien den 13 maj blir det landets tredje ESC-seger. Men det var länge sedan de senast triumferade, vi måste gå tillbaka hela 27 år. Det var i Zagreb 1990 som Toto Cutugno sjöng till sig förstaplatsen med Insieme: 1992.

Första segern kom 1964 i Köpenhamn genom Non Ho L'Eta med Gigliola Cinquetti.

Italien var med vid premiären 1956 och deltog nästan alla år fram till 1997 innan de tog en lång paus. Det skulle dröja hela 14 år innan de återvände till ESC igen.

Sedan comebacken 2011 har landet varit bland de tio främsta förutom i Stockholm förra året samt i Köpenhamn 2014.

Oddschecker.com
Wiwibloggs.com
Escnation.com
OGAE International


Kommentarer

  1. gillar låten men det här med apan på scenen drar ner betyget. gör det löjligt och det tycker nog folk som röstar oxå?

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar