Scenen klar den 20:e

ESC 2017 Det har varit pressvisning av scenen i International Exhibition Centre i Kiev.

Senast 20 april ska scenbygget vara helt klart. Därefter är det nämligen tänkt att stand-in-repetitionerna ska ta vid, det vill säga inlånade oftast unga personer som får framföra de olika ESC-bidragen.


Årets Eurovision-scen är en av de mest tekniskt avancerade på senare tid. En imponerande ljusrigg med 1 800 olika spots kommer att användas. Som ESCsverige tidigare har berättat är LED-skärmarna de maffigaste sedan Köpenhamn 2014. På tisdagens pressvisning medverkade produktionsledaren Ola Melzig och tävlingsproducenten Christer Björkman. Även Ukrainas vice premiärminister var närvarande. På frågan om Rysslands deltagande sade han;

"Alla 43 länder och artister från dessa är välkomna till tävlingen i Kiev förutsatt att de inte har brutit mot vårt lands gällande lagar. Det har Julia Samoilova gjort och därför uppmanar vi Ryssland att utse en annan artist."

Ingen lösning i sikte som det ser ut, eller så överraskar alla inblandade parter i sista stund. Det har exempelvis varit väldigt tyst om saken från EBU den senaste veckan och drygt det. Men, men, än är nog inte sista ordet sagt, eller som Anna Book sjöng i Mello 1987 "Ge inte upp, det finns en morgondag..."


Kommentarer