1 minuts smyglyssning

Klockan 14:30 Nytt för i år är att svt.se/melodifestivalen på torsdagarna lägger ut en minuts lyssning av låtarna.

Det blir premiär för det i eftermiddag från klockan 14:30. Samtidigt fortsätter SVT med att publicera 30 sekunder från repetitionerna.

Just den här gången blir det från övningarna inne i Scandinavium i Göteborg där ju första deltävlingen hålls. Från idag kan alltså allmänheten bekanta sig med sju av de 28 bidragen i Melodifestivalen 2017.

Flera av de journalister som redan fått lyssna säger sig inte vara direkt imponerade av vad de har fått höra, särskilt inte från etablerade artister som Charlotte Perrelli och Ace Wilder. Däremot lyfts låtarna med mindre kända Nano och Adrijana fram.

Bidragen vi talar om är förstås (ej startordning):

1. Amare  -  Adrijana låtskrivare: Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi
2. Her Kiss  -  Boris René låtskrivare: Tim Larsson, Tobias Lundgren
3. Hold On  -  Nano låtskrivare: Nano, Gino Y, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin, David Jackson
4. Mitt liv  -  Charlotte Perrelli låtskrivare: Charlotte Perrelli, Lars Hägglund
5. One More Night  -  Dinah Nah låtskrivare: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, Dr Alban
6. Road Trip  -  De Vet Du låtskrivare: Johan Gunterberg, Christopher Martland
7. Wild Child  -  Ace Wilder låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder

Kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej där! Ok här är mitt omdöme. Vore ju kul om ni kunde kommentera det och kanske också skriva lite eget:).

  1. Boris René. Wow! Vilken uppryckning jämfört med förra året! Mycket bättre och häftigare än lite småsega Put your love on me. Hade inte så höga förväntningar och detta piggade upp mig direkt. Borde gå direkt till final nu på lördag, ja.
  2. Adrijana. Äh vafan...? P3-pop med någon halvsvensk rappare och man hör ju inte ens allt hon sjunger. Bort!
  3. Dinah Nah. Nja... Inte lika självklar som Make me la-la-la ju men växer ändå ju mer man lyssnar. Musik som hade passat perfekt på stranden en varm sommardag. Kommer dock behöva en andra chans eftersom låten inte är lika självklar.
  4. De vet du. Lite som Panetoz eller Albin & Mattias kanske. Inte lika barnsligt som Sean Banan. Inte heller lika häftigt och roligt som Samir & Viktor men behövs ändå för att lätta upp stämningen lite. Jag tycker det ska finnas minst en kul låt i finalen som kan lätta upp lite i all spänning! Går nog till Andra chansen. Det enda dumma är att de inte är lika kända som ovan nämnda artister som kommit med roliga låtar genom åren...
  5. Charlotte Perrelli. Hallå?! Redan från början när jag fick veta att hon skulle sjunga på svenska sjönk förhoppningarna avsevärt kan jag säga. Ändå trodde jag det skulle vara lite typ som Himmel för två med Anna Book som diskades förra året. Detta är ju bara så himla tråkigt! Lite som Martin Stenmarcks ballad som var med förra året. Tar hon inte detta på allvar längre eller? Denna låten kommer åka ut direkt. Sexa eller sjua.
  6. Ace Wilder. Versen var väldigt rörig, rappig och skrikig. Refrängen kändes något bättre än andra gånger hon varit med. Kommer gå till final direkt bara för att hon är den hon är.
  7. Nano. Kan ju för fan inte sjunga! Hade hoppats på en ny Eric Saade, Måns Zelmerlöw eller kanske Anton Ewald här och blev rejält besviken. Får väl hoppas att Fredrik Kempe kommer tillbaka med något sådant nästa år istället.

  Så jag tror Boris René och Ace Wilder går direkt till final nu på lördag medan Dinah Nah och De vet du hamnar i Andra chansen. Så borde det bli. Vad tror ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Trixie

   Kommer med betyg på låtarna efter fredagskvällens första genrep inför publik :-)

   Radera

Skicka en kommentar