Våra finalister

ESCsverige tycker till Robin Bengtsson och Jasmine Kara är självklara finalister för oss.

Det starkaste startfältet låtmässigt hittills i årets Mello. Det är vad som väntar i Växjö när deltävling 3 ska avgöras. Det kommer att bli jämnt, men två låtar sticker ut.

Den ena är I Can't Go On med Robin Bengtsson. En heltäckande låt av samma kvalité som fjolårets Constellation Prize som räckte till 5:e plats i finalen i Friends Arena.

Den andra är Gravity med Jasmine Kara. En låt som tar tag och ett framförande som man minns. Gravity ger ESC-känsla och det är dessutom en titel som är gångbar ute i Europa, Cyperns bidrag i år heter just så. När Ukraina hade samma låttitel 2013 blev det 3.e plats :-)

För ESCsverige borde detta vara två självklara finalister som ger startfältet i finalen en välbehövlig bredd. I Växjö finns gott om moderna popdängor med en stor dos av nytänk - något vi tycker har saknats i de två tidigare deltävlingarna.

Krista Siegfrids har en betydligt bättre låt än förra året, ett fall framåt! Men konkurrensen är stentuff och kommer närmast från FO&O och Anton Hagman. Deras låtar spelar i samma liga och har i stort sett samma röstbenägna fans - unga tjejer!


Visst är det kul att en 87-årig kan vara med i tävlingen. Och visst charmar Owe Thörnqvist oss med sin boogie, men vidare lär han inte gå. Han är uppskattad för stunden när han gör sina tre minuter men inte mer än så. Sist kommer han dock inte!

Så här skulle ESCsverige vilja ha lördagens resultat i Växjö:


Final: I Can't Go On  -  Robin Bengtsson
Final: Gravity  -  Jasmine Kara
AC: Gotta Thing About You  -  FO&O
AC: Kiss You Goodbye  -  Anton Hagman
5: Snurra Min Jord  -  Krista Siegfrids
6: Boogieman Blues  -  Owe Thörnqvist
7: Crucified  -  Bella & Filippa

Kommentarer