ESC-chefen: "Varit stora problem"

"Aldrig varit med om något liknande" I en intervju för nrk.no berättar Jon Ola Sand om problemen med att få ESC på plats i Kiev.

Som norrmann kan man tänka sig att EBU:s ESC-chef är extra öppenhjärtig i en intervju för norska tv-bolaget NRK. Nu berättar han om de svårigheter EBU mötts av.

Det finns förstås en anledning till att Christer Björkman har fått kallats in som tävlingsproducent för kommande Eurovision. I intervjun säger Jon Ola Sand att han aldrig tidigare ställts inför liknande utmaningar och  frågeställningar som i år.

"Det har varit väldigt krävande med stora svårigheter att hålla tidsschemat. I Ukraina finns en organisationskultur vi inte är vana vid. Något som dessutom komplicerats av en rad personkonflikter inom tv-bolaget NTU", säger Jon Ola Sand, till NRK.

Problemen har varit så många att den ukrainska regeringen tvingats gripa in. Även om det varit uppförsbacke försäkrar Jon Ola Sand att ESC 2017 kommer att gå av stapeln i Kiev som planerat.

Det var även turbulens inför ESC 2005 i Kiev, ESCsverige undrar om Sand kanske hört av sig till dåvarande ESC-chefen Svante Stockselius för att få en del goda råd!?

Kommentarer