Mjukpop som går hem

De borde vara säkra på final Första genrepet inför publik fredag kväll. ESCsverige tippar utgången i deltävling 1.

Som alltid är det tycke och smak som får styra. Gemensamt för de två vi tror tar var sin finalplats har en sak gemensamt. Mjukpop som är lätt att ta till sig och fastna för.

De ESCsverige syftar på är Ace Wilder och Boris René. Utan större konkurrens har de startfältets bästa bidrag  och framträdande i sin kategori. Poplåtar av det mjukare slaget som ju ändå får betraktas som Melodifestivalens signum.

Vem utgör då det största hotet mot Ace Wilders Wild Child och Boris Renés Her Kiss?

Det tror vi Nano och hans Hold On kommer att göra. Låten är ett slags gospel i popstil och framförs säkert och trovärdigt. Han tar sig till Andra Chansen - minst. De tre hittills nämnda går vidare på ett eller annat sätt.

I övrigt tror vi att Adrijana med Amare kan vara bland de som avancerar, men låten är en aning otydlig och det är inte alldeles lätt att reda ut vart den ska ta vägen. Men det sticker samtidigt ut vilket får anses vara positivt när tv-tittarna väl ska rösta.

Av de resterande som tävlar i första deltävlingen i Göteborg bedömer vi att Dinah Nah och hennes klubblåt One More Night kan ha en liten liten chans att ge sig in i toppstriden. För övriga tar Melloäventyret 2017 slut i Scandinavium. Det är inget ens en tidigare ESC-vinnare kan ändra på, Charlotte Perrellis ballad Mitt liv är alldeles för svag.

ESCsverige tippar

FINAL WILD CHILD - ACE WILDER
FINAL HER KISS - BORIS RENÉ
ANDRA CHANSEN HOLD ON - NANO
ANDRA CHANSEN AMARE  - ADRIJANA
5 ONE MOR NIGHT - DINAH NAH
6 MITT LIV - CHARLOTTE PERRELLI
7 ROAD TRIP - DE VET DU

Kommentarer