Nu kör vi!

Äntligen Idag börjar resan som leder fram till att vi får klart med Sveriges 57:e Mellovinnare och ESC-representant.

Första deltävlingen i Scandinavium i Göteborg ser ut att få en överlägsen vinnare. Det visar den publikundersökning som gjordes under fredagskvällens genrep och där 720 personer deltog.

Hela 292 röster hamnade på Nano, därefter följde Boris René som tvåa med 124 röster, Ace Wilder med 120 röster och på fjärde plats De Vet Du med 103 röster. Övriga var långt efter enligt Melodifestivalklubbens undersökning.Ett resultat som skiljer sig något åt om man jämför med hur ESCsverige tror att det kommer att gå → Mjukpop som går hem

Hittills har kvällens låtar kunnat höras 1 minut, men kl 14:00 lägger svt.se ut dem nästan i sin helhet. TV-sändningen från Göteborg startar klockan 20:00 i SVT1 och går även att följa live på SVTPlay.se

Deltagarna i deltävling 1 är i startordning:

1. Boris René  –  Her Kiss
2. Adrijana  –  Amare
3. Dinah Nah  –  One More Night
4. De Vet Du  –  Road Trip
5. Charlotte Perrelli  –  Mitt liv
6. Ace Wilder  –  Wild Child
7. Nano  –  Hold OnSå passar vi på att samtidigt ta oss en titt på den trio som ska leda Melodifestivalen 2017. Hasse Andersson behöver väl inte någon närmare presentation, trots sin långa karriär dröjde det till 2015 innan han deltog i tävlingen. Guld och gröna skogar kom på fjärde plats.

Clara Henry har rönt framgång med sin YouTube-kanal medan David Lindgren varit med och tävlat tre gånger. 4:e plats 2012 med Shout It Out, 8:e plats 2013 med Skyline och 11:e plats 2016 med We Are Your Tomorrow.

Kommentarer