Nykomlingarnas omgång?

De utmanar Nano och Adrijana ser ut att stå för nyskapandet i första deltävlingen.

Allt medan förberedelserna pågår i Scandinavium i Göteborg börjar favoriterna utkristallisera sig. Nano med Hold on och Adrijana med Amare är två exempel.

Närmast därefter hittar vi nog Wild Child med Ace Wilder och One More Night med Dinah Nah. Her Kiss med Boris René går inte heller att räkna ut, det beror på vilken stämning de röstande befinner sig i när det väl gäller lördag kväll.

Charlotte Perrelli med Mitt liv är nog en besvikelse för de flesta. Lär inte gå vidare på lördag. Då har andra kända artister, som Elisabeth Andreassen 2011 i Göteborg, haft bättre låtar med balladstuk i Melodifestivalen utan att kvalificera sig för varken Andra chansen eller finalen direkt. Tror faktiskt Charlotte är chanslös!

Fredag kväll betyder första genrepet inför publik. Då kommer den första reaktionen från "vanligt folk". Av det går det naturligtvis att dra en hel del slutsatser. Vem får flest applåder och hurrarop? ESCsverige försöker känna av stämningen på plats i Scandinavium från klockan 19:00 på fredagen.

1 minut av låtarna som deltar i deltävling 1 går att lyssna på → svt.se

Vaken I En Dröm med Elisabeth Andreassen i deltävlingen i Göteborg för sex år sedan. Sist då - repris på lördag när det är dags för Charlotte Perrelli med ett betydligt svagare bidrag?


Kommentarer