Mariette och Benjamin i final

Deltävling 2 A Million Years med Mariette och Good Lovin med Benjamin Ingrosso tog sig direkt vidare från Malmö Arena till finalen.

Ytterligare två bidrag är klara för Friends Arena om en månad. Benjamin Ingrosso var nog den största överraskningen, han brädade hypade Lisa Ajax och Dismissed som åtminstone många av journalisterna trodde på.

De två sistnämnda är dock inte helt uträknade, de ges möjlighet att nå Melodifestival-finalen på nytt i Andra Chansen. Att Mariette skulle nå finalen direkt var inte någon vågad gissning utan ganska förväntat. ESCsverige köper både hennes och Benjamins låt, de är bägge högkvalitativa och är med rätta i final.

Kanske att vi ändå trodde på en andra chans för Roger Pontare, hans fantastiska röst ger dramatiska låtar en extra skjuts. Nu blev det inget avancemang - tyvärr.

Förra veckan gnällde vi på pausunderhållningen. Men denna gången ger vi David Lindgren en stor eloge för hans medley. Särskilt delen om Linda Bengtzings gemensamma avslut på alla sina Mello-låtar uppskattades!

FINAL A MILLION YEARS  -  MARIETTE
FINAL GOOD LOVIN  -  BENJAMIN INGROSSO
ANDRA CHANSEN HEARTS ALIGN  -  DISMISSED
ANDRA CHANSEN A DON'T GIVE A  -  LISA AJAX
5. HIMMEL OCH HAV  -  ROGER PONTARE
6. UP  -  ETZIA
7. VART HAR DU VART  -  ALLYAWAN  

→ Hittills finalklara
→ Hittills i Andra chansen

Kommentarer