Ace och Nano till final

Två första finalisterna Ace Wilder med Wild Child och Nano med Hold On tog sig direkt vidare från deltävling 1 i Göteborg.

Ingen riktig dramatik i omröstningen. Okända Nano har under veckan dykt upp som en favorit, att han skulle få sällskap av en av de mer etablerade var ganska väntat.

Det blev Ace Wilder och inte Boris René som gick direkt till final. Den sistnämnde går dock via Andra Chansen. Han får där sällskap av De Vet Du, men så är det också många barnfamiljer på plats i arenan eller som ser det hela på tv eller webb!

Bland de övriga som slogs ut fanns egentligen inga märkvärdigheter. Kanske ESCsverige hade trott mer på Dinah Nah och Adrijana. Att Charlotte Perrellis svaga ballad skule hamna sist förvånade dock inte.

Annars kan man säga att manuset som programledarna höll sig till föll ganska så platt, i alla fall hos folk med humorn i behåll. Gruppen Mustach och deras tolkning av "Änglahund" var dock en höjdare! TV4:s "Så Mycket Bättre" behöver inte höra av sig helt enkelt, det är redan avklarat.

Årets första deltävling innehöll ett nytt röstningsrekord. 5,7 miljoner röster registrerades, de flesta tack vare den relativt nylanserade Mello-app som finns Det är ju också tillåtet att rösta fler än en gång på en låt vilket förklarar den rekordhöga siffran.

FINAL WILD CHILD  -  ACE WILDER
FINAL HOLD ON  -  NANO
ANDRA CHANSEN HER KISS  -  BORIS RENÉ
ANDRA CHANSEN ROAD TRIP  -  DE VET DU  
5. ONE MORE NIGHT  -  DINAH NAH
6. AMARE  -  ADRIJANA
7. MITT LIV  -  CHARLOTTE PERRELLI

Kommentarer