Finaler x 3

På lördag Malta, Polen och Ungern väljer sina ESC-bidrag samtidigt.

I helgen hålls nationella finaler i tre länder. Malta har sin "Malta Eurovision Song Contest", Polen sin "Krajowe Eliminacje" och Ungern sin "A Dal" nästan samtidigt lördag kväll.

ESC:s försäsong där de deltagande nationerna väljer sina bidrag rullar på. I Maltas nationella final deltar 16 bidrag. En av dem är Kevin Borg som vann svenska "Idol" 2008. Han har försökt vinna Maltas Mello tre gånger tidigare men bara kommit tvåa som bäst. Kanske är det hans tur nu med nya låten Follow?

I den polska finalen hittar vi också en artist med koppling till Sverige. Isabell Otrebus-Larsson (bilden) är namnet och hon deltar med en låt som ingen mindre än Fredrik Kempe står bakom, Voiceless heter den.

Det är ett av tio bidrag som finns på plats i Warszawa för att göra upp om en biljett till Eurovision i grannlandet Ukraina.

I Ungern slutligen kommer 8 tävlingsbidrag att kämpa om att få bli landets representant i ESC 2017. En gammal bekanting finns i startfältet, det handlar om András Kállay Saunders som kom på 5:e plats i Eurovision i Köpenhamn 2014 med Running. Ungerns nästa bästa placering hittills. Den här gången kör han inte solo utan har ett helt band med sig i låten 17.

Inte bara Melodifestivalens tredje omgång nu på lördag alltså. ESCsverige återkommer med fler detaljer om dessa tre länders uttagningar när de närmar sig.

Kommentarer