Alma för Frankrike

Tävlar med Requiem Fransk tv:s interna val kom utan förvarning på torsdagen.

Här finns chans till ytterligare en bra placering för Frankrike i ESC. Låten Requiem är uptempo med spännande etno-influenser.

I Stockholm blev det en 6:e plats vilket var fransmännens bästa placering på hela 14 år. Det verkar som att de har skärpt till sig och nu valt ett kvalitetsbidrag för andra årer i rad, i alla fall om ni frågar ESCsverige.

Presentationen av det franska bidraget kom en månad tidigare än vad som var sagt från början, men det spelar ingen roll nu. Ju tidigare desto bättre!

Alma är en 28-årig sångerska som är på väg att slå igenom. Hennes först album släpps i början av maj, alltså bara några dagar innan ESC-finalen i Kiev dit hon är direktkvalificerad.

Det har i år gått exakt 40 år sedan Frankrike senast vann Eurovision, kanske blir Alma den som plockar hem den sjätte trofén efter många långa år av väntan på ännu en riktig fullträff.


Kommentarer

  1. Requiem är helt klart mitt favoritbidrag i årets Eurovision Song Contest. Och även om det inte skulle vinna så hoppas jag att vi ser början på en lång karriär för den talangfulla och karismatiska sångerskan Alma. Hon är så naturlig och hennes röst har en sentimental klang som gör att den känns som en autentisk och integrerad del av musiken.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar