Tysk final ikväll

Klockan 20:15 Fem artister men bara två låtar? Vi berättar hur det funkar. Se den tyska finalen direkt från Köln på Eurovision.de

Det står mellan två låtar, antingen Perfect Life eller Wildfire. Frågan är vilken av dem som vi kommer att få höra i Kiev, och vem artisten blir förstås. Allt avgörs under torsdagskvällen i Tysklands nationella final "Unser Song".

En final som inleds med att de fem artisterna framför var sin cover. Efter detta röstar publiken vidare tre till nästa runda. I den här rundan kommer alla tre att framföra Perfect Life. Härifrån går två av de tävlande vidare till tredje omgången. Dessa två sjunger nu låten Wildfire.

I den fjärde och sist rundan ska den bästa kombinationen röstas fram, vilken artist gör vilken låt allra bäst?

ESCsverige tycker att tyskarna gjort det onödigt svårt och komplicerat för sig. Eller blir det någon extra spänning av detta tro? Återstår att se. Men alla dessa moment gör att finalen med sina enbart fem tävlande tar hela tre timmar. "Unser Song" startar klockan 20:15 men först vid 23:15-tiden har tv-bolaget ARD utlovat ett slutgiltigt resultat.

Vinnaren utses helt av tv-tittarna via telefonomröstning, SMS och app-röstning. Det nya för i år är att även svenskar och andra utlänningar kan vara med och rösta med hjälp av appen. Den går att ladda ner på Eurovision.tv

Nu känner ni till vilka två låtar det rör sig om och hur en vinnare till slut vaskas fram. De fem artisterna är som följer.

1. Axel Feige

2. Felicia Lu Kurbiß

3. Helene Nissen

4. Levina

5. Yosefin Buohler

Kommentarer