SVT har sparat det bästa till sist

Det absolut starkaste startfältet hittar vi i sista deltävlingen, helt klart. Alla låtar har ESC-potential med ett enda undantag, Fuldans.

Det är bara att gratta publiken på plats i Örnsköldsvik. Ni får uppleva sex högkvalitativa bidrag som samtliga borde vara i final om ESCsverige hade haft ensam beslutanderätt.

Vi börjar och tar dem i den ordning de framträder:

Icarus  -  Emmi Christensson
En storslagen schlagerballad som gjord för Eurovision. Det är bara det att Polen och andra länder redan deltagit med den här typen av musik. Är det verkligen en 19:e plats i Lissabon Sverige är ute efter. Lite för mainstream för vår smak om än inte dåligt.

Mitt paradis  -  Elias Abbas
Ställer man det här mot Mendez eller Moncho är Elias till att föredra. Bäst i genren, party och glatt för alla!

Break That Chain  -  Felicia Olsson
Suggestiv pop som vi tilltalas av. Det är snyggt och stilrent och man verkligen ser ett snyggt nummer framför sig. Bra röst och en låt som sätter sig.

Fuldans  -  Rolandz
Så var det då Robert Gustafssons tragikomiska rollfigur. Roland. Visst är det dansband och visst dricks det öl och spottas snus. Ett jädra håll igång är det också, det går hem i Sverige men inte utanför landets gränser. 3 minuters humorshow sen bör det ta slut.

Never Learn  -  Olivia Eliasson
Välproducerat och modernt. Up to date med sitt 2018-sound. En låt som tar sig, särskilt efter att ha lyssnat några gånger.

Every Single Day  -  Felix Sandman
Finstämt och han gör denna ballad full rättvisa, Felix ger den en exktra skjuts. Undrar hur många unga tjejers och killars hjärtan han kommer att krossa lördag kväll? Gränsfall för att ta sig vidare.

For You  -  Mariette
Första känslan är direkt: här är vinnaren! Inte bara i deltävling 4 utan av hela Mello med Benjamins Dance You Off som främsta konkurrent. Förväntningarna var stora på Mariette, hon uppfyller dem med en stark refräng och modern låt det är lätt att ryckas med i.

Vi har ett bud på ett resultat:

Final For You  -  Mariette
Final Break That Chain  -  Felicia Olsson
Andra chansen Mitt paradis  -  Elias Abbas
Andra chansen Never Learn  -  Olivia Eliasson
5. Every Single Day  -  Felix Sandman
6. Icarus  -  Emmi Christensson
7. Fuldans  -  Rolandz

Lyssna på 1 minut av låtarna → svtplay.se

Kommentarer