Det tar sig - bättre bidrag i del 2

Det här köper vi, om inte allt så det mesta. Jämfört med starten förra veckan är detta ett fall framåt rent kvalitetsmässigt. I Göteborg väntar på det stora hela bättre sånginsatser och låtar som når något högre än i Karlstad.

Här syftar vi på startfältet i sin helhet, hela paketet alltså. I deltävling 2 framförs fyra av låtarna på svenska mot tre i Karlstad. Där åkte alla blågula bidrag ut ur Melodifestivalen vilket inte lär bli fallet i Göteborg.

Tycke och smak har fördelat sig på följande sätt:

Shuffla  -  Samir & Viktor
Typiskt för Samir & Viktor. Helt i linje med deras tidigare Mellolåtar Bada nakna och Groupie. Barnen kommer att älska det här, kryddat med lite charleston á la 30-tal och att det är duons bästa låt hittills bör det räcka ganska långt.

Allting som vi sa  -  Ida Redig
Har den här tjejen lyssnat för mycket på Håkan Hellström? Det är väldigt mycket i hans anda vilket i sig inte är fel men inte vår cup of tea.

Det finns en väg  -  Jonas Gardell
Om detta varit första låten i ett album kallat "Gardell tolkar Wolff" hade det inte varit så konstigt. Lite samma prat-väsande sångröst som Rikard Wolff. Alldeles för mycket vaggvisa och för lite storslagen ballad, om det nu ens var tanken att det skulle vara det - storslagen ballad alltså.

In My Cabana  -  Margaret
Blanda toner från Kuba och Jamaica med hyfsat modern pop och du har polska Margarets låt. Låter man bli att snöa in sig på den stundtals obegripliga texten så är det här ett bidrag som höjer stämningen på vilket party som helst

Titta vi flyger  -  Stiko Per Larsson
Kille med gitarr med influenser från Stefan Sundström. Trallvänligt och samling runt lägerelden.

Songburning  -  Mimi Werner
Startfältets stora positiva överraskning. Välproducerad låt som passar Mimi som hand i handsken. Taktfast och musikaliska utsvävningar i det här fallet åt countryhållet, precis som det anstår en riktig Mellolåt. Det här är en typ av låt som Danmark brukar skicka iväg till ESC. 

Last Breath  -  LIAMOO
Innehåller återkommande sekvenser av rap och hip-hop som låten faktiskt hade klarat sig utan. Annars oförarglig mainstream radiopop kompetent framfört som man dock hört så många gånger förr.

Framme vid sanningens minut. Vilka ska vidare? Får ESCsverige bestämma blir detta resultat på lördag:

Final Songburning  -  Mimi Werner
Final Shuffla  -  Samir & Viktor
Andra chansen Last Breath  -  LIAMOO
Andra chansen In My Cabana  -  Margaret
5. Allting som vi sa  -  Ida Redig
6. Titta vi flyger  -  Stiko Per Larsson
7. Det finns en väg  -  Jonas Gardell

Kommentarer