Ny Mellobok: Från frack till folkfest

Lagom till starten av årets Mello har det kommit ut en ny bok. 192 sidor med mycket bilder om de omvälvande händelserna och artisternas kläder genom åren.

"Melodifestivalen - från frack till folkfest" är skriven av Hanna Fahl. Journalist på Dagens Nyheter med ett stort Mellointresse. Hon har under flera år bevakat tävlingen för tidningen.

ESCsverige har läst boken och kan konstatera att den är ett måste för alla festivalälskare. De avgörande händelserna finns med, men framförallt bjuds det på djupdykningar i allt runt omkring. Roger Pontares kläder, mellanakterna och nakenchockerna bland mycket annat.

Gott om bilder är det också, nästan 200 från de 60 år som gått av stråkar och strikta kostymer till dagens färgstarka folkfest.

Inget för statistiknördar
Boken är egentligen inget för statistiknördar. Och det behövs ju inte heller. Sådant tillhandahåller ESCsverige sedan länge och i bokform gavs det ut redan för snart 20 år sedan. Vi tänker naturligtvis på Leif Thorssons "Melodifestivalen Genom Tiderna".

Hanna Fahls nya bok, som ges ut av förlaget Max Ström, ser ESCsverige som ett komplement. Den ger ett värdefullt vetande om diplomatiska kriser som Mellon förorsakat och vilka artister som beskrivits som korvar och ogräs. Här får läsaren en möjlighet att följa med bakom siffrorna, bakom poängen och statistiken.

Kommentarer