Inget sticker ut - han borde bli sist

Ett jämntjockt startfält där det är svårt att peka ut en klar vinnare. Däremot finns det inga musikaliska kvaliteter i Edward Bloms låt. Får ESCsverige bestämma kommer han sist på lördag.

Här kan vi nu avslöja vår bedömning av bidragen i Mellos första deltävling. Fyra ska ju vidare till dels finalen och dels Andra Chansen. Legenden Kikki Danielsson är ett gränsfall. Vi tar dem efter startordning.

Patrick Swayze  -  Sigrid Bernson
Up tempo från start, precis som det ska vara i en Melodifestival-premiär. Scennumret innehåller mycket dans men själva låten om den amerikanske skådespelaren är lite intetsägande. En lightversion av Ace Wilder, originalet slår högre.

My Turn  -  John Lundvik
Deltävlingens mest röststarka artist. Ballad som inleds vid ett piano och som utvecklar sig och blir mer kraftfull. Vackert. Om något stillsamt ska vidare i är det denna.

All The Feels  -  Renaida
Här är det fart och energi. Svårt att sitta still till låten vilket får anses vara ett gott betyg. Tror hon kan vara den som överraskar resultatmässigt.

Livet på en pinne  -  Edward Blom
Sune Mangs i salig åminnelse är tillbaka. Sämre än vad vi trodde, doftar kuplett från 1920-talet. Mat- och dryckesmannen Edward pratar sig igenom bidraget som togs med i Mellon enbart för en stunds knasig underhållning.

Osby Tennessee  -  Kikki Danielsson
Hon gör sin tionde festival och har ju redan två segrar från 80-talet. Detta är lugn country med inslag av dragspel. Passar förstås Kikki men åldern tar ut sin rätt. Hennes röst har blivit knarrigare och är inte lika ren som förr. Hennes publik är dock stor vilket kan innebära avancemang.

Solen lever kvar hos dig  -  Kamferdrops
Norskan som slog igenom stort med en cover av Ole Ivars & Kikki Danielssons Jag trodde änglarna fanns. Lite åt det hållet även här, dansband i modern tappning men mer tillbakalutat denna gången. Vi undrar om masken hon bär egentligen är så tv-mässig? Kan dra ner röstviljan.

Dance You Off  -  Benjamin Ingrosso
Påminner inte så lite om fjolårets Good Lovin' om än något softare. En glad danslåt som är enda givna av de sju på radiostationernas spellistor.

Vad drar vi för slutsatser av detta? Jo, ett resultat på lördag som ser ut så här:

Final Dance You Off  -  Benjamin Ingrosso
Final Solen lever kvar hos dig  -  Kamferdrops
Andra chansen All The Feels  -  Renaida
Andra chansen My Turn  -  John Lundvik
5. Osby Tennessee  -  Kikki Danielsson
6. Patrick Swayze  -  Sigrid Bernson
7. Livet på en pinne  - Edward Blom

Kommentarer

  1. En bra resultatlista @escswedencom, kan absolut köpa detta.

    SvaraRadera
  2. om Sigrid byter plats med kamferdrops på listan är jag nöjd med resten.

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar