Mello: Mot norr för de 7 sista

Längre norrut än så här tar sig inte årets festival. 21 av 28 låtar har vi redan bekantat oss med, i dag går det att höra på de sju sista.

När → SVTPlay.se släpper sin smyglyssning klockan 14:30 i eftermiddag är säkert många nyfikna på vad tre av artisterna återkommer med. För Mariette, Felicia Olsson och Felix Sandman har alla varit med i Mellon tidigare.

Mariette gör sin tredje tävling. Hon utsågs tidigt som den stora förhandsfavoriten att vinna hela tjottaballongen. Och ska man gå efter ordstävet "tredje gången gillt" ligger hon onekligen bra till. Men håller hennes låt framtagen av hitmakaren Jörgen Elofsson?

Läs också → 29 november: Mariette har lägst odds

Felicia Olsson deltog 2013 men tog sig inte vidare. Hamnade på en sammanlagd 18:e plats.

Felix Sandman var med så sent som förra året, då som medlem i FO&O. De röstades till final, kan Felix som soloartist göra om bravaden med sin ballad?

Vi kan tänka oss att Robert Gustafssons dansband Rolandz nog kommer att tilltala en hel del, om svenska folket är på humör vill säga.

Riktiga tungviktare
Debutanter saknas inte heller i sista deltävlingen. Elias Abbas är med sina 16 år yngst av samtliga artister. Både Olivia Eliasson och Emmi Christensson deltar med låtar skrivna av riktiga tungviktare i de här sammanhangen. Såväl Thomas G:son som Anton Ewald är involverade i sångerskornas respektive bidrag.

Glöm inte ESCsveriges topp 7. Vilka är värda ett fortsatt liv i Mellon även efter Örnsköldsvik? Vi har tyckt till om låtarna och vad vi kommit fram till publiceras lite senare.

1  ✪  Icarus  -  Emmi Christensson 

2  ✪  Mitt Paradis  -  Elias Abbas 

3  ✪  Break That Chain  -  Felicia Olsson 

4  ✪  Fuldans  -  Rolandz 

5  ✪  Never Learn  -  Olivia Eliasson 

6  ✪  Every Single Day  -  Felix Sandman 


7  ✪  For You  -  Mariette 


Kommentarer