ESC-vykorten spelas redan in

Österrikes Cesár Sampson har redan varit på plats. I helgen är det Tjeckiens Mikolas Josefs tur. De länder som är klara med sina artister till årets ESC tar sig till Portugal för att spela in sina videopresentationer.

Det är de där korta så kallade vykorten som visas före varje lands låtar ska framföras i samband med tv-sändningarna av Eurovision. Temat för 2018 har beslutats av det portugisiska tv-bolaget RTP och man har valt att kalla det "Welcome To Portugal".

Videon till Österrikes bidrag spelades in i Monsanto. En liten by med historisk betydelse och med anor från 1100-talet, uppger EBU:s officiella sajt → Eurovision.tv

Det återstår visserligen tre månader till att ESC drar igång, men med tanke på att 43 olika vykort ska produceras är det nog bara bra att inspelningarna kommit igång och avverkas en efter en så fort ländernas artister utsetts.

Bengtssons favoritsysselsättning
RTP är ute i god tid även om det tydligen funkar att vara ute i sista stund. Det var förra årets Eurovision ett bevis på. Robin Bengtsson spelade in sin presentationsvideo på plats i Kiev bara några dagar före tävling.

Under tidspress blir dock inte vykorten så genomtänkta vilket märktes för svensk del 2017. Enda mervärdet var väl egentligen bara uppvisandet av Bengtssons favoritsysselsättning vid sidan av musiken - motocrosskörning.

Kommentarer