Storbritannien: "Storm" med SuRie

Vi kan se fram emot en av de bättre brittiska låtarna på länge i Eurovision. Allt tack vare Storm som SuRie vann onsdagskvällens "You Decide" med.

Lite Annie Lennox-vibbar får vi av SuRie. Vilket får anses vara ett mycket gott betyg. Finalen hölls i The Dome i Brighton och innehöll sex bidrag.

Jury och tv-tittare röstade men hur och på vem redovisades inte tyvärr. Inga poäng eller procentsatser alls utan programledarna Måns & Mel bara berättade kort vem som hade fått biljetten till Lissabon. Tråkigt när omröstningen uteblir, det brukar ju vara halva nöjet och oftast det mest spännande momentet i en uttagning.

61:a bidraget
Som en av de "fem stora" är → Storbritannien alltid garanterad en plats i ESC:s final, i år lördagen den 12 maj. Förra året blev det en 15:e plats. Storm  med SuRie är landets 61:a bidrag i Eurovision Song Contest.


Kommentarer

 1. Varför presenterades ingen poäng?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Engelsmännen" brukar inte ha någon med några poäng, det var likadant förra året t.ex.

   Tror mest det beror på att programmet skulle bli för långt för BBC, minst en halvtimme till. Synd.

   Radera
 2. Har BBC inte råd med en halvtimme till? Är de snåla eller är det andra faktorer som spelar in?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittarsiffrorna för finalen kom idag. 920 000 såg den i ett land med 65 miljoner. Bara Mello-deltävlingen senast sågs av 3 milj av 10 milj invånare. Där har du en viktig förklaring, det låga intresset.

   Radera

Skicka en kommentar