Äntligen - Melodifestivalen 2018 startar

Det är faktiskt ingen större konkurrens om uppmärksamheten ikväll, i alla fall inte i vår värld. Maltas final börjar samtidigt som Mellon i Karlstad, men det är också det enda riktigt intressanta. Fullt fokus på Melodifestivalpremiären med andra ord.

Startskottet för en resa som inte avslutas förrän vi har valt Sveriges 58:e bidrag i ESC går klockan 20:00. Direktsänt från Löfbergs Arena i SVT1, SVT24 (syntolkat) och på → SVTPlay.se

Som vanligt är det enbart svenska folket som bestämmer vilka låtar som ska vidare från deltävlingarna. Det går att rösta via telefonnummer, sms och app.

Läs också → Årets Mello-app kan laddas ner

Vad finns det då att säga om startfältet i deltävling 1? Ja, vi har redan konstaterat att det → inte finns något som direkt sticker ut. Sistaplatsen borde åtminstone vara avklarad. Men, det är vad ESCsverige tycker. Det är nog ingen större risk att vi får vår vilja igenom till punkt och pricka.

Man kan roa sig med att titta närmare på vad spelbolagen tror om resultatet. Det har vi gjort.

→ Braodds.com har Benjamin Ingrosso som vinnare. Till final går också Kamferdrops.

Därefter är det jämnt mellan Sigrid Bernson, Renaida och John Lundvik om de två platserna till Andra Chansen.

Kvällens startordning:

1  ✪  Patrick Swayze  -  Sigrid Bernson 

2  ✪  My Turn  -  John Lundvik 

3  ✪  All The Feels  -  Renaida 

4  ✪  Livet På En Pinne  -  Edward Blom 

5  ✪  Osby Tennessee  -  Kikki Danielsson 

6  ✪  Solen Lever Kvar Hos Dig  -  Kamferdrops 

7  ✪  Dance You Off  -  Benjamin Ingrosso 

Värt att nämna är att Kikki Danielsson gör sin tionde, och som hon själv har sagt, sista Melodifestival. Första gången var för precis 40 år sedan, 1978. Två segrar från 80-talet och en bronspeng i ESC kan hon stoltsera med.

Sedan tidigare finns låtarna att lyssna på i 1 minut → här eller att spana in i 30 sekunder → här

Bidragen släpps nästan i sin helhet i eftermiddag klockan 14:00 på → SVTPlay

Tävlat tre gånger
David Lindgren leder Mellon om inte helt ensam så näst intill. Han kommer att ha en side kick vid sin sida. Freddie Svensson heter han och är mest känd från Barnkanalen som "Fab Freddie".

Lindgren ingick ju i trion som ledde förra årets festival. Men mest minns vi honom som deltagare. Tre gånger har han tävlat, bäst gick det vid debuten 2012 när han kom 4:a med Shout It Out.

Mer info på specialsidan → Deltävling 1

Kommentarer