På fredag öppnar SVT upp för Mello 19

Den första platsen av 28 i nästa års Melodifestival har som bekant tagits av The Lovers Of Valdaro. Resterande 27 kommer till viss del utgöras av de bidrag som skickas in till SVT. Nu på fredag öppnar tävlingen för uppladdning av låtar.

Det är med andra ord inte långt kvar till den nya säsongen av Mello. Anmälan av låtar sker precis som de senaste åren genom att man laddar upp ljudfiler på SVT:s webbplats. Detta går att göra från och med fredagen den 31 augusti klockan 09:00 på adressen:

svt.se/melodifestivalen

Anmälningstiden varar i lite drygt två veckor och stängs måndagen den 17 september klockan 11:59. Regelverket har SVT publicerat och finns att ta del av som pdf-fil → Inbjudan till Melodifestivalen 2019

En jury kommer att plocka ut 14 låtar bland de som skickats in. Ytterligare 13 har bjudits in av SVT eller hämtas från den stora mängden av inskickade bidrag. 1 tävlande tillkommer från radioprogrammet "P4 Nästa", och det är alltså redan avklarat genom duon The Lovers Of Valdaro.

Läs också → Första Mellodeltagaren 2019 är klar

I inbjudan skickar tävlingsproducenten Christer Björkman bland annat med följande budskap;

"När du laddar upp ditt verk så kan du följa uppladdningens status på skärmen. Det är viktigt att du bekräftar din uppladdade ljudfil genom att provlyssna på den och sedan godkänna den uppladdade ljudfilen.

"Utländska upphovspersoner som skriver tillsammans med svenska är välkomna att delta i tävlingen."

"På grund av det stora intresset kommer vi bara kunna höra av oss till er som blivit uttagna, vilket sker under oktober-november."

"För frågor om uppladdning eller tävlingen går det bra att höra av sig via mail till":  mello19@svt.se

ESCsverige kunde redan för → två månader sedan berätta att anmälningstiden den här gången var satt till 31 augusti - 17 september.

Mer om kommande festival finns på vår specialsida:

Mello

Kommentarer