Dansk tv välkomnar låtar till 2019

Bidrag till nästa års nationella final tas emot från idag till och med 26 september. Det har gått att skicka in låtar hela året, men det är om man vill var säker på att komma med i urvalet som det gäller att passa på nu.

Onsdagen den 26 september är helt enkelt satt som deadline, uppger → dr.dk/grandprix

Något med hög kvalitet och som skiljer ut oss från mängden efterlyser Jan Lagermand Lundme, underhållningschef på dansk tv.

Mer än så får vi i nuläget inte veta. Detaljer saknas ännu. Inget datum för när kommande Dansk Melodi Grand Prix kan tänkas bli av, eller var någonstans. Årets upplaga med tio tävlande hölls i Gigantium Arena i Ålborg den 10 februari. Higher Ground med Rasmussen vann.

De senaste årens danska finaler har hållits på Jylland. Ålborg senast, Herning förra året, Horsens 2016 och Ålborg igen 2015. Kanske är det åter dags för Odense på Fyn eller varför inte Köpenhamn på Själland?

I Eurovision i Lissabon sjöng Rasmussen till sig en 9:e plats. Det är → Danmarks högsta placering på fyra år.

Higher Ground var betydligt populärare hos tittarna än hos jurygrupperna, vilket märktes i poängutdelningen från Sverige. I finalens omröstning gav folket en tolva medan juryn nollade det danska bidraget.

Kommentarer

Skicka en kommentar