Mellovinnare gästar "P4 Nästa"

Både Anna Bergendahl och Benjamin Ingrosso underhåller i samband med lördagens radioshow "P4 Nästa". Tävlingen där en plats i nästa års Melodifestival står på spel.

Anna Bergendahl har själv ett förflutet i det som tidigare hette "Svensktoppen Nästa" och som numera kallas "P4 Nästa". För tio år sedan var hon med i TV4:s talangserie "Idol" där hon kom femma.

2010 deltog Anna i Mello och vann sista deltävlingen med This Is My Life. Hon och Peter Jöback gick direkt till final. Där tog hon hem hela tjottaballongen, tittarnas etta och jurygruppernas sammanlagda tvåa. Juryn föredrog nämligen Salem Al Fakir.

Melodifestivalen 2010 - topp tre:
1. This Is My Life  -  Anna Bergendahl 214 poäng
2. Keep On Walking  -  Salem Al Fakir 183
3. Manboy  -  Eric Saade 159

Mer → Melodifestivalen 2010

I Eurovision i Oslo kom det svenska bidraget på 11:e plats av 17 i andra semifinalen. This Is My Life drog in 62 poäng, bara fem poäng mindre än Irland och Cypern som bägge fick 67 poäng och därigenom lade beslag på finalplats nio och tio. Sverige var också det land bland de utslagna som var närmast att nå finalen, 26:e plats av 39 totalt sett.

Mer → Eurovision Song Contest 2010

Benjamin Ingrosso är vår färskaste Mellovinnare. Jurygrupperna och folket var överens om vem man ville ha som nummer ett i finalen i vintras.

Melodifestivalen 2018 - topp tre:
1. Dance You Off  -  Benjamin Ingrosso 181 poäng
2. Every Single Day  -  Felix Sandman 158
3. My Turn  -  John Lundvik 128

Mer → Melodifestivalen 2018

I årets ESC i Lissabon tog sig Dance You Off vidare efter att ha kommit 2:a i andra semifinalen. I finalen blev det slutligen en 7:e plats.

Mer → Eurovision Song Contest 2018

En tredje gästartist finns med i "P4 Nästa". Det är Stiko Per Larsson som vann radiotävlingen förra året och därigenom deltog i senaste Mello. Bidraget Titta vi flyger slogs ut i sin deltävling och hamnade på en sammanlagd 23:e plats av 28.

Nu på lördag avgörs vem som blir första artisten i Melodifestivalen 2019. En av de åtta deltagarna i "P4 Nästa" kommer som sagt att erbjudas en plats där.

Läs också → En av dessa tävlar i Mello

ESCsverige återkommer med mer info när vi närmar oss lördag. Radions P4 sänder live från Linköping mellan klockan 19:00-21:00.

Kommentarer