Klart med tredje juniordeltagaren

13-åriga Marija Spasovska har utetts internt att tävla för Makedonien i höstens Junior ESC. Låten presenteras vid ett senare tillfälle.

Makedonien är land nummer tre av 20 som fått klart med deltagare. Sedan tidigare har Ryssland valt Anna Filipchuk och Georgien Tamar Edilashvili.

I juniortävlingen har Makedonien aldrig varit bland de tre främsta i resultatlistan. Bästa insats är två stycken 5:e platser från 2007 och 2008. Förra året kom de 12:a.

När vi ändå är inne på temat Junior ESC kan vi passa på att berätta om två andra länder. Kazakstan debuterar likt → Wales. Kazakerna planerar anordna sin allra första nationella uttagning till en Eurovision-relaterad tävling den 23 september.

Israels representant väljs den 6 september i en hörsal som ligger i Ramat Gan, en förstad till Tel Aviv. Israel har bara varit med två gånger förut, 2012 och 2016. Har en 8:e plats som högsta placering.

Läs mer → Junior Eurovision Song Contest

Det faktum att Israel vann ESC i år och hamnar i fokus som värdland 2019 har sannolikt fått tv-bolaget IPBC att hoppa på junior-tåget igen. Det var nämligen likadant med Portugal i fjol, efter Eurovision-segern återvände de till Junior efter att inte ha medverkat på tio år.

Kommentarer