Ovanligt att artister utesluts ur Mello

Det ska mycket till men har ändå hänt tidigare. För fyra år sedan drabbades Anna Book.

Att artister eller låtar alternativt hela bidrag diskas mitt under pågående Melodifestival är som tur var inte någon vanlig företeelse. Det händer ibland att låtar läcker före tävlingen men det leder nästan aldrig till att SVT beslutar om diskvalificering. Men det har de alltså sett sig tvingade att göra nu i fallet med Thorsten Flinck, även om anledningen än läckage är en helt annan. Senast ett liknande beslut togs var för precis fyra år sedan.

Två dagar innan första deltävlingen av Mello 2016 kallade Christer Björkman till presskonferens. Där meddelade han att Himmel för två framförd av Anna Book diskats.

4/2-16:  Anna Book diskad ➭

Orsaken var uppenbar, låten hade förekommit i den moldaviska uttagningen 2014 med artisten Felicia Dunaf. Titeln då var Taking Care Of A Broken Heart.

Inte bara låten försvann ur tävlingen det gjorde även Anna Book.

Då är det skillnad nu med Thorsten Flinck, enbart han diskas medan låten Miraklernas tid skriven av Thomas G:son fortfarande är kvar. Vem som istället ska sjunga den blir klart väldigt snart, det är ont om tid eftersom bidraget ska tävla på lördag.

Läs också:  Thorsten Flinck diskvalificeras ➭

När det handlar om diskningen av Anna Book fick hon som plåster på såren uppträda med sin låt i en av Mellos mellanakter 2016.

Kommentarer