"Inför ESC" i SVT1 ikväll

Alternativet till det som skulle ha varit ESC 2020 inleds nu.

Först ut är lördagskvällens "Inför ESC" som sänds i SVT1 mellan klockan 21.00-22.30. David Sundin är programledare och tillsammans med side-kicken Christer Björkman presenteras alla 41 bidrag.

De mest inbitna har säkerligen sagt sitt sedan i måndags när Mello-appen öppnade för röstning. Men antagligen tar tyckandet till ordentligt när ländernas låtar spelas och visas upp på bästa sändningstid i tv.

Uppdraget för tittarna är att rösta fram 25 finalister. Resultatet avslöjas dock inte i kväll utan nu på torsdag i programmet "Sveriges 12:a" som Sarah Dawn Finer kommer att leda. Med "Inför ESC" börjar SVT:s alternativa ESC-vecka. Nästa lördag visar man också specialshowen "Europe Shine A Light" från Hilversum i Nederländerna.

Därmot återutsänds inte EBU:s Eurovision Song Celebration på tisdag och torsdag - i alla fall inte i tv. Här hänvisas till EBU:s kanal på YouTube  

Kommentarer

  1. Dåligt upplägg av svt att låtarna bedöms och kommenteras av bisittare under låtarna och inte efter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allstå inga personer borde prata under låtarna.

      Radera
  2. irriterande med babblandet. ta bort

    SvaraRadera
  3. Kan hålla med föregående kommentarer om att "pratet" under låtarna var jobbigt!
    Jag tycker att SVT borde ha lagt upp det lite mer som "Inför ESC" var förr, att man först lyssnar på låtarna och att det sedan är en grupp som tycker till om låtarna och ger dem poäng.

    // Ardalan

    SvaraRadera
  4. Håller med om att pratet under låtarna var ett störande moment. Det hade nog gått att korta ner varje låt för att få tid över till bedömningar efter att alla bidrag spelats upp ostört.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar