Så blir Finlands alternativa finalkväll

Det som skulle ha varit en helkväll med årets ESC-final har det finländska tv-bolaget YLE försökt bemöta med andra godsaker.

Lördagskvällen den 16 maj inleds med "Eurovision Diaries". En dokumentär som fanatiska ESC-fans själva har spelat in runtom i världen om livet som fan. För det vet vi ju att Eurovision är något som pågår året runt för den riktigt inbitna supportern.

En timma senare, vid 18-tiden finsk tid, skildras i "Eurovision Studio" de stämningar som rådde i Helsingfors inför första värdskapet. Med andra ord Eurovision Song Contest 2007. Därefter återutsänds hela det årets tävling som ägde rum i Hartwall Arena i den finländska huvudstaden.

Så följer "Eurovision Studio" igen där man kommer att befinna sig i en spänd förväntan på vad som komma skall. Nämligen "Europe Shine A Light", tv-showen utan tävling som ersätter det som skulle ha varit 2020 års ESC-final.

Denna heldag med Eurovision-tema sänds på YLE TV2 och pågår inhemsk tid mellan klockan 17:05-00:00 (i Sverige 16:05-23:00).

Kommentarer