Eurojury 2020: Island vann - Sverige fyra

Det hade blivit isländsk seger i årets ESC om tävlingen blivit av. En knapp sådan, men ändå.

Om resultatet från "Eurojury" direkt översatts till vad som kunde ha skett i Eurovisionfinalen 2020 i Rotterdam, skulle nordborna äntligen ha vunnit. Efter att ha försökt i 34 år märk väl. Men det hade varit väldigt jämnt eftersom Schweiz hamnade bara en poäng efter. Detta helt beroende på att publiken ansåg schweiziska Répondez-moi med Gjon's Tears vara bäst medan jurygrupperna föredrog Islands Think About Things med Daꝺi & Gagnmamagniꝺ.


Där ser ni finalresultatet av "Eurojury 2020". Efter att juryerna sagt sitt var Island i ledning före Sverige på andra plats. Även om inte onlineröstningen höll den isländska låten som favorit räckte det ändå till att behålla förstaplatsen. Move med The Mamas fick sämre betyg av folket men sjönk inte så mycket, från 2:a till en slutgiltig 4:e plats. Hur bra som helst!

För övriga nordiska finalister blev det 11:e plats för norska Ulrikke med Attention och 18:e plats för duon Ben & Tan från Danmark med sin Yes.

Vi tackar Eurovoix för ännu ett väl genomfört arbete. Men framförallt är Island att gratulera - Äntligen!



Sverige kom fyra även i förra årets "Eurojury" där Nederländerna vann. 2018 var Israel etta och Sverige sjua. Mer om detta finns här ➭

Kommentarer