Krakow värdstad för höstens jESC

EBU vill vänta med att bekräfta stad och arena till coronaviruset släppt sitt grepp. Men i Polen vet man att det blir i Tauron Arena i näst största staden Krakow.

Det var det polska tv-bolaget TVP ansökte om och som EBU gav klartecken till i mitten av mars. Läs mer om det Junior Eurovision kvar i Polen ➭

Tauron Arena ligger som sagt i Krakow i södra Polen, inte långt från förra årets värdstad Gliwice. Det har inte hänt Junior ESC förut att ett land arrangerar två år i rad, men så blir det eftersom tävlingen haft två polska vinnarbidrag i följd.

På grund av de restriktioner som införts med anledning av coronautbrottet har förbererdelserna för arrangemanget pausats.

Stadsfullmäktige i Krakow har dock i lokal press sagt att de inte ser några problem med att anordna jESC 2020 i november. Tidsschemat håller under förutsättning att den polska regeringen inte förlänger nuvarande restriktioner i landet.

Detta är uppgifter som rapporterats av sajten ESCunited.com 

I jESC 2019 i Gliwice som ju värdlandet vann deltog låtar från 19 länder. Till årets juniortävling, som ligger minst ett halvår framåt i tiden, har hittills 8 anmält sig:

1 🇵🇱 Polen uttagning: september
2 🇮🇪 Irland ?
3 🇮🇹 Italien ?
4 🇳🇱 Nederländerna september
5 🇪🇦 Spanien ?
6 🇺🇦 Ukraina ?
7 🇬🇪 Georgien ?
8 Ryssland 19 september

Mer finns att ta del av på specialsidan:  jESC ➭

Kommentarer