Äntligen final

12 bidrag Det har blivit dags att utse Sveriges 56:e representant i Eurovision.

2016 års Melodifestival-turné lider mot sitt slut. Vi har äntligen kommit fram till avgörandets ögonblick. Vem får tävla för Sverige på hemmaplan i årets ESC?

Svaret har vi runt 22-tiden då svenska folket och en internationell jury från 11 länder har röstat färdigt. Omröstningar, odds, spelningar på Spotify och YouTube talar sitt tydliga språk och det stavas Frans! ESCsverige tror ändå att omröstningen kommer bli spännande, tänk om jurygrupperna är inne på ett helt annat spår och tänk om hjärt-appen kraschar?

1. Panetoz – Håll om mig hårt
2. Lisa Ajax – My Heart Wants Me Dead
3. David Lindgren – We are Your Tomorrow
4. SaRaha – Kizunguzungu
5. Oscar Zia – Human
6. Ace Wilder – Don’t Worry
7. Robin Bengtsson – Constellation Prize
8. Molly Sandén – Youniverse
9. Boris René – Put Your Love on Me
10. Frans – If I Were Sorry
11. Wiktoria – Save Me
12. Samir & Viktor – Bada nakna
SVT slår på stort i finalen från Friends Arena eftersom det i år är den 15:e MF-turnén i rad. Ett jubileum som uppmärksammas med ett stjärnspäckat medley från 15 artister. Fjolårets vinnare Måns Zelmerlöw bjuder på en ny version av Heroes och kopplingen till ESC blir Lynda Woodruff - den nitiska Eurovision-tanten från England spelad av Sarah Dawn Finer.

Efter olika programledare vid sin sida under turnén får Gina Dirawi ikväll hjälp av den 19-årige komikern William Spetz.

Årets svenska uttagning har nått sitt mål, resultat och annan fakta om resan som startade i Göteborg 6 februari hittar du som alltid på ESCsveriges specialsida Melodifestivalen.

Kommentarer