Hälften i final förut

6 av 12 Hälften av de som tagit sig till Friends Arena har varit i en Melodifestival-final tidigare.

När det nu går att summera startfältet i 2016 års MF-final konstaterar vi att det för många artister egentligen bara betyder en comeback. Statistiken visar att 6 av 12 tidigare varit bland finalisterna i tävlingen.

Molly Sandén och David Lindgren får sägas vara värstingarna i gänget, bägge är nu på lördag med i en final för tredje gången med sina låtar Youniverse respektive We are your tomorrow. Molly kom på 11:e plats 2009 med Så vill stjärnorna och slutade 5:a 2012 med Why am I crying. David slog igenom 2012 med Shout it out som kom 4:a, året efter blev det en 8:e plats för Skyline.

Ace Wilder var så nära så nära 2014 med Busy doin' nothin' och ska hon överträffa sin andra plats då är det ingenting annat än seger som måste till med Don't worry.

Oscar Zia lyckades som soloartist ta sig till finalen 2014 med Yes We Can. Det blev en 8:e plats, många tror på ett bättre resultat i år med Human men är inte säkra på att det räcker till seger.

Panetoz deltog även de 2014 med Efter solsken. 9:e plats då och någonstans där lär de återigen hamna med Håll om mig hårt.

Samir & Viktor har för andra året i rad tagit sig till finalen från Andra Chansen. Groupie kom på 8:e plats 2015 men blev ändå en ganska stor hit, Bada nakna känns vara på väg i samma riktning.

Allt som allt har vi lika många "veteraner" som nykomlingar i årets finalfält. Debutanterna är som alla vet; Frans, Lisa Ajax, SaRaha, Boris René, Robin Bengtsson och Wiktoria.

Kommentarer