Snart blir det ESC-omröstning!

Startar i april Sverige slipper ju som värdland att kvala i år men vi vill ändå veta vilka 20 låtar ni tror har störst chans att avancera.

ESCsverige vill som vanligt veta vilka tio låtar från ESC-semifinal 1 och lika många från ESC-semi 2 ni vill se i den stora finalen.

Två omröstningar som vi kör igång första helgen i april, från idag räknat om två veckor! Precis som för tre år sedan inför Eurovision i Malmö är det svenska bidraget ännu en gång direktkvalificerad för finalen. Men tv-tittare i Sverige samt jury har ändå rätt att rösta i den första semifinalen 10 maj. Däremot finns ingen chans att påverka semi 2 den 12 maj, i alla fall inte i tv-sändningen men väl här hos oss!

Vilka länder som deltar i de två olika semifinalerna hittar du på ESCsveriges specialsida ESC. Omröstningen startar senast söndagen den 3 april, då finns det en dryg månad på sig att säga sitt!

De sex låtarna ni hade i topp inför Melodifestivalens final var identiska med bidragen i det verkliga resultatet i finalen, om än i olika ordning. Er främsta favorit, Oscar Zia, kom på andra plats i Friends Arena - inte illa.

Okej, Frans var er trea och det kanske inte var så bra och verklighetsnära. Men om omröstningen hade fått fortsätta längre än bara sex dagar hade han säkert avancerat! ESCsveriges lilla redaktion imponeras över att de som röstade prickade in Robin Bengtssons placering exakt, ni ville ha honom 5:a och där hamnade han också till slut.

I vår omröstning kom Ace Wilder tvåa men i verkligheten blev det tredje plats - små skillnader vilket visar hur rätt ute ni alla var! Resultatet i ESCsveriges omröstning redovisades i artikeln ...men hos oss vann han. Rubriken syftade på Oscar Zia och kom till efter fredagskvällens genrep i Friends Arena där Frans var favoriten.

I den omröstning denna sajt anordnade inför Melodifestivalen 2015 blev Måns Zelmerlöw nummer ett och Jon Henrik Fjällgren tvåa. Något som helt överensstämde med det verkliga resultatet, men det var innan hjärt-appens otroliga genomslag som nog får sägas ha lett till en mer oberäknelig utgång. Förra årets röstningsresultat på ESCsverige kan du se på Måns tar det.

Kommentarer