Lär känna nya poängsystemet

Simulator Ta dig till Escnation.com och kör deras Scoreboard Simulator!

Här får du en inblick i hur den nya poängfördelningen i årets ESC-final kommer att funka.

För den riktige entusiasten eller nörden är det ett måste förstås. Det nya upplägget, med att jurygrupperna först avges sina poäng och att tv-tittarnas röster därefter redovisas separat, framgår tydligt av Escnations simulerade poängtavla.

Det hela bäddar för ett ganska så ovisst slutresultat. Ett land som ligger näst sist efter att jurygrupperna sagt sitt kan med de riktigt höga tittar-poängen kliva upp till andra plats. Sådana stora svängningar har ju inte hittills förekommit under ESC:s omröstningar och lär heller nog inte bli så vanliga. Men de kan förekomma om jury och tittare genomgående tycker olika om bidragen.

ESCsverige berättade om det nya poängsystemet när det presenterades av EBU och SVT den 18 februari, läs mer >> Poängutdelningen ändras.

Skärmdump @escnation.com

Kommentarer

  1. Jaha! Okej, då fick man lite förståelse för hur det nya poängsystemet funkar. Tack för att ni publicerade detta. (Och tack för att ni svarade på mitt mail :-)

    SvaraRadera
  2. jag fick Armenien som vinnare 2 gånger!!! Sverige fick inte nån poäng alls från juryn i Danmark, Norge eller Finland. skulle inte kunna tänka mig att det skulle hända i verkligheten. slumpmässigt men roligt :-)

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar