Topp 27

Hela listan Alla röstningsresultat är publicerade.

Isa med I will wait var närmast att nå finalen medan Mitt guld med Pernilla Andersson kom ohjälpligt på 27:e och absolut sista plats i årets Melodifestival.

En fullständig topplista över samtliga 27 låtar finns nu tillgänlig på ESCsveriges specialsida Melodifestivalen 2016.

Av de som nådde Andra chansen och som förlorade sina dueller var alltså Isa närmast att gå vidare, med sina 763 862 röster var hon 12 000 från SaRaha - det var också den klart jämnaste duellen.

I botten av listan hamnade Pernilla Andersson, ingen vidare diskussion om jumboplatsen. 258 740 röster var mer än 70 000 bakom Linda Bengtzings Killer girl som kom på 26:e och näst sista plats i årets upplaga av Melodifestivalen.

Annat intressant att utläsa från SVT:s detaljerade siffror är att Robin Bengtsson, Wiktoria, Lisa Ajax och Frans vann sina respektive deltävlingar. Lisa Ajax hamnade alltså före Oscar Zia i deltävling 3 vilket inte återspeglades i finalen där ju Oscar kom tvåa och Lisa sjua. I finalen gick 1,8 miljoner av tv-tittarnas röster till Frans, närmast därefter var Wiktoria med 1,2 milj. Lägst andel, knappt 740 000, gick till David Lindgren.

Kommentarer