"If I Were Sorry" - videon

                
Musikvideo Den officiella videon kom ut snabbt efter segern i lördags och hade spelats in innan MF-finalen.

Det var den här versionen som lämnades över till alla länders tv-bolag vid måndagens EBU-möte i Stockholm.

Men ESCsverige gissar att många tv-stationer ändå kommer att visa live-framförandet från Friends Arena när de sänder sina inför-program i vår. På vår specialsida ESC har vi nu fogat in länkar till de sex bidrag som redan är klara för finalen i Globen. Vi väntar med att göra samma sak med låtarna i semifinalerna tills vi fått den definitiva startordningen, det dröjer inte så länge till - i slutet av mars är det sagt.

Länkarna till musikvideorna går till det YouTube-konto som tillhör EBU:e egna officiella "Eurovision Song Contest". Där hade på torsdagen mer än 190 000 sett If I Were Sorry under en knapp veckas tid, 4 076 hade då gillat låten medan 4 969 hade gett den tummen ner.

På Frans och skivbolagets "Vevo-konto" på YT har videon funnits tillgänlig längre, ungefär två veckor. 1,3 miljoner har sett bidraget den vägen och här är skillnaden stor över hur många som gillar och ogillar låten, hela 14 836 "likes" mot 2 229 "dislikes". Vad kan man dra för slutsatser? Ja, att hard core fansen tillhörande ESC-världen har svårare för If I Were Sorry än "vanligt" folk. Hellre det än tvärtom eftersom det är den breda allmänhetens röster som räknas vid omröstningen i Globen den 14 maj!

Kommentarer

 1. :-) "likes" för detta inlägg!!

  /frederik

  SvaraRadera
 2. Orsaken varför det är betydligt fler som ogilar frans låt på eurovision sidan än på frans ofiicella sida kan också betyda att det är endast svenskarna som gillar hans låt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara så som du säger, men av 170 miljoner som tittar på ESC kanske 15-20% börjar intressera för låtarna samma vecka som tävlingen är. Vi får nog vänta till maj innan det går att säga nåt bestämt.

   Radera

Skicka en kommentar