Många återseenden

Sju är med igen Det ser ut att bli ett återseendets ESC i år.

ESCsverige har samlat de som deltagit förut.

Artister från sju länder som dyker upp i Stockholm i maj har tidigare varit med i tävlingen. Här följer alla fakta du behöver angående dem som gör comeback i Eurovision Song Contest 2016.

Malta Ira Losco kom på andra plats i ESC i Tallinn 2002 med 7th Wonder. I år deltar hon i semifinal 1 med Walk On Water.

Makedonien Kaliopi tog sig aldrig till finalen i ESC i Oslo 1996 men lyckades desto bättre i Baku 2012 då hon kom på 13:e plats med Crno I Belo/Black And White. I år ser vi henne i semifinal 2 med Dona.

Litauen Donny Montell nådde med sin Love Is Blind i ESC i Baku 2012 en 14:e plats. I Stockholm heter hans låt I´ve Been Waiting For This Night i semifinal 2.

Bulgarien Poli Genova stannade i semin i ESC i Düsseldorf 2011 med Na Inat. I år gör hon ett nytt försök i semifinal 2 med If Love Was A Crime.

Island Greta Salomé bildade duo ihop med Jónsi i ESC i Baku 2012. Det blev en plats i finalen och där 20:e plats med Never Forget. Som soloartist hoppas hon 2016 på bättre resultat i semifinal 1 med Hear Them Calling.

Bosnien Deen höll sig väl framme i ESC i Istanbul 2004 - han kom 9:a med In The Disco. I år har han sällskap på scenen med bland andra Dalal i semi 2. Låten heter Ljubav je.

Montenegro Detta kanske är lite långsökt, men i alla fall. Bojan Jovovic var vid ESC i Kiev 2005 en av medlemmarna i gruppen No Name. De hamnade på 7:e plats med Zauvijek moja. I Stockholm hittar vi honom i Highway och deras The Real Thing ska igenom semifinal 2.

För alla dessa som gör comeback borde väl revanschlustan vara som störst hos maltesiska Ira Losco, hon var bara 12 poäng från segrande Lettland för 14 år sedan. Är det förresten någon vi har glömt? Berätta gärna det i så fall!

Kommentarer

 1. Tror ni missat att skriva ordet "Final" när skriver om Litauen ;)

  // Ecir

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller det kanske inte hade gjort, my mistake :)

   Radera
 2. Såg denna nyhet precis, så otroligt tråkigt!!
  http://esctoday.com/111131/germany-roger-cicero-passed-away-at-the-age-of-45/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg den i morse, tragiskt. Han var bara 45 :(

   Tyvärr ingen framlyftande placering i ESC 2007, strax bakom The Ark. Ganska stor i Tyskland men hade ingen karriär här eller i övriga Norden.

   Radera

Skicka en kommentar