Maltas nya låt

Ira Losco och hennes Walk On Water presenterades på torsdagskvällen.Hon vann den maltesiska finalen den 23 januari (Ira Losco igen) med Chameleon men har valt att byta bidrag. Bakom den nya låten står fyra svenskar.

Det är Tim Larsson, Tobias Lindgren, Lisa Desmond och nyss MF-aktuella Molly Pettersson-Hammar som är kompositörer. Och helt olik Mollys Hunger (sammanlagd 16:e plats) är den inte i varje inte när det gäller vissa musikaliska partier av bidraget.

ESC är inget nytt för Ira Losco. Hon representerade Malta 2002 i Tallinn och kom på 2:a plats med 7th Wonder.

Kommentarer

  1. Jag tycker att låten påminner om ” Naughty Boy – Runnin’ (Lose It All) ft. Beyoncé, Arrow Benjamin” och den kom ut i september 2015 förra året.
    Musikvideon och titeln har till och med samma tema som den andra låtens musikvideo, dvs vatten. Men jag vet inte om likheterna är tillräckliga stora för att det ska räknas som plagiat och det kan vara ren slump att låtarna påminner om varandra eftersom det finns hur många miljarder låtar i världens som helst typ. Andra låtar är mer uppenbart plagiat, som exempelvis låten ifrån melo förra året, Guld och gröna skogar”.
    Men om det nu så att de svenska låtskrivarna till maltas låt har tagit ifrån den andra låten känns det väldigt typiskt att svenskar ska plagiera andras låtar.
    /Linnea

    SvaraRadera

Skicka en kommentar