De ingår i den svenska ESC-juryn

EBU har offentliggjort listan på alla länders jurymedlemmar. Som vanligt utgörs varje jury av fem personer med koppling till musikindustrin på ett eller annat sätt.

Sveriges jury består i år av följande:

* Calvin Bozic, PR och projektledare skivbolag, 31 år
* Mathias Lugobini, musikdirektörs-assistent, 43 år
* Linnea Deb, låtskrivare, 41 år
* Lina Hedlund, artist, 41 år
* Adnan Sahuric, dansare och koreograf, 27 år

Juryerna äger hälften av poängen vid Eurovisions omröstningar, övriga halvan tillhör som vanligt tittarna. Listan på samtliga 41 nationers jurymedlemmar finns att ladda ner på EBU:s webbplats Eurovision.tv

Vad den svenska juryn kommit fram till i finalen 18 maj får vi veta av Eric Saade. Han är årets röstavlämnare. För ett år sedan hade Felix Sandman det uppdraget.

Läs också:  Eric Saade avger svenska jurypoäng

Kommentarer

 1. EBU har inte koll. Helt öppet står det i listan att ett antal personer jobbar på det tvbolaget som det landet de ska vara jurygrupp för. Enligt reglerna får man inte jobba för något deltagande tvbolag i eurovision om man ska vara jurymedlem.

  SvaraRadera
 2. varför är man inte förvånad,, vissa Tv-Bolag måste EBU ha extra koll på tydligen!!

  /frederik

  SvaraRadera
 3. Jag tog en skärmpdump på reglerna på eurovision hemsida 13.12 idag. . Artikeln där det stod om jurymedlemmarna i eurovision. Nu plötsligt att regeln ändrat till att det max ska vara 1 jurymedlem som jobbar på tvbolaget som deltar i Eurovision.

  Går det posta en bild på den här sidan?
  Varför ändrade de så plötsligt?

  /Daniel(Jag skrev första inlägget på den här sidan)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel,

   Inga bilder här för att undvika Spam men du kan ju alltid maila på escsweden@gmail.com

   Först och främst, vilka eller vilket tv-bolag pratar vi om. Är det ett eller flera? Det är märkligt om reglerna ändras i det tysta precis innan tävlingen ska ta sin början.

   Å andra sidan har EBU rätt att när som helst och utan förvarning ändra i regelverket. Men det väcker ju en och annan fråga.

   Martin, ESCsverige

   Radera
 4. På hela deras regelverk för eurovision 2019 på deras hemsida står det att inga jurymedlemmar får jobba på något av tvbolaget som deltar i tävlingen. Vad gäller?

  /Daniel.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar